Intézménytelenítés - tematika

A tárgy célja, hogy a hallgatók átfogó képet kapjanak az intézménytelenítés mozgalmáról és annak magyar vonatkozásairól. A kurzus során áttekintésre kerülnek a nagylétszámú tartós bentlakást nyújtó intézmények létrejöttének motivációi és működésük sajátosságai, valamint a felszámolsáukra illetve fenntartásukra szerveződött mozgalmak erőfeszítései.

A kurzus formája: előadás

Követelmény: a tárgy keretében lehetőség van különböző formákban körbejárni az intézménytelenítéssel kapcsolatos kérdéseket.
- 5-6 oldalas dolgozat valamilyen a tárgy szempontjából releváns kérdéskörben
- maximum 10 perces, 100MB méretű video és a hozzá csatolt írásos interpretáció a tárgy szempontjából releváns témában. Amennyiben a videófelvételen szociális vagy egészségügyi szolgáltatás felhasználói is szerepelnek a hallgatónak gondoskodnia kell a szereplők beleegyezésének megszerzéséről.
- képek, dokumentumok a hallgató írásos interpretációjával kitagolási programokról, intézmények átalakításáról. Amennyiben a felvételeken szociális vagy egészségügyi szolgáltatás felhasználói is szerepelnek a hallgatónak gondoskodnia kell a szereplők beleegyezésének megszerzéséről.

Nincsenek megjegyzések: